rtmps://itv.streams.ovh:443/magictv

ΑΜΑΛΦΙ

Αμάλφι  ένας ρομαντικός προορισμός  Εδώ που τα βουνά βυθίζονται στη θάλασσα με τις απότομες πλαγιές ,τα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο με μεσογειακά χρώματα θαρρείς πως βρίσκεσαι σε μέρος βγαλμένο από παραμύθι.




ΧΩΡΑ:

ΙΤΑΛΙΑ

ΠΟΛΗ- ΔΗΜΟΣ:

ΑΜΑΛΦΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:

ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΕΠΑΡΧΙΑ:

ΣΑΛΕΡΝΟ

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:

5.088(2017)

ΝΟΜΙΣΜΑ:

Ευρώ

 

ΓΛΩΣΣΑ:

ΙΤΑΛΙΚΑ

ΚΛΙΜΑ:

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ



Γενικές πληροφορίες για το ΑΜΑΛΦΙ

Το Αμάλφι βρίσκεται στις εκβολές μιας βαθιάς χαράδρας, στους πρόποδες του Monte Cerreto (1.315 μέτρα), γεμάτη από επιβλητικά βράχια και παράκτια τοπία. Ήταν η πρωτεύουσα της θαλάσσιας δημοκρατίας γνωστή ως Δουκάτο του Αμάλφι, μια σημαντική εμπορική δύναμη στη Μεσόγειο. Αναφέρεται και ως σημαντική ναυτική δύναμη για το εμπόριο δημητριακών, μεταξιού, αλατιού, ξυλείας ,όμως και δουλεμπόριο. Από τους πιο σημαντικούς εταίρους ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. 

Οι έμποροι του Αμάλφι ήταν και οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τον χρυσό για απόκτηση γης. Ο πληθυσμός τότε είχε φτάσει τους 70000 κατοίκους. Κατά τον Μεσαίωνα, το Αμάλφι ήταν γνωστό για τις σχολές Νομικής και Μαθηματικών που υπήρχαν. Λέγεται ότι από το Αμάλφι καταγόταν ο Φλάβιο Τζόγια, εφευρέτης της πυξίδας. Το 1343, μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε από τσουνάμι . Το Αμάλφι συγκαταλέγεται στους τοπ προορισμούς ειδικά για τα νεόνυμφα ζευγάρια. Μια ματιά στην ακτή του Αμάλφι και αμέσως θα πιστέψετε  ότι είστε σε επίγειο παράδεισο. Ίσως και αυτό να είναι η μαγεία, μιας και απλώνεται σε πλούσια βλάστηση συνάμα με την  ιταλική ακτογραμμή.

Η περιοχή Campania της Ιταλίας, η οποία είναι μνημείο  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO καλύπτει 34 μίλια υπέροχου εδάφους .Η ακτή και οι 13 παραθαλάσσιες πόλεις που την αποκαλούν κέντρο όλων  συνδέονται μέσω της εθνικής οδού SS163, που θεωρείται μία από τις πιο γραφικές διαδρομές στον κόσμο. 

Επίσης το πανέμορφο παστέλ χρώμα του Ποζιτάνο  προσελκύει τους πλούσιους και διάσημους για τα πολυτελή θέρετρα του βράχου . Νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε κλασσική ρομαντική ταινία με τους απότομους δρόμους .Την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα καταγάλανα νερά και τα καφέ για να ξεκουραστείς και να κάνεις το μπάνιο σου είναι λίγα από αυτά που μπορείς να κάνεις.


ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ: Αεροδρόμιο

Το πιο πλησιέστερο αεροδρόμιο στην Ακτή Αμάλφι είναι το αεροδρόμιο της Νάπολης (Aeroporto Internazionale di Napoli).  Έπειτα παίρνετε το  λεωφορείο το οποίο θα σας μεταφέρει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νάπολης και από εκεί θα φτάσετε  με τρένο στο Σορέντο. Ο προορισμός  σας θα ολοκληρωθεί με το δρομολόγιο που θα σας μεταφέρει στην πόλη της Ακτής Αμάλφι που επιθυμείτε.

Μεταφορά και Μετακίνηση

Η μετακίνηση στην Ακτή Αμάλφι διεξάγεται με λεωφορεία και με φέρι. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 2.90€ εδώ και ποικίλλουν, ανάλογα με τη διαδρομή.

Άλλος τρόπος άφιξης είναι μέσω ferry boat στο λιμάνι του Μπάρι.

Ασφάλεια: Όπως και σε άλλες χώρες οι επισκέπτες είναι πολύ πιο ασφαλείς όμως δεν παύει πάντα να έχουμε το νου μας για πορτοφολάδες.

Από θέματα υγείας καλό είναι ο ταξιδιώτης να έχει τα δικά του φάρμακα μιας και μπορεί να μην βρει τα ίδια.

Το νερό είναι ασφαλές.

VISA: Οι πολίτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, δε χρειάζονται βίζα αρκεί η διαμονή τους να μην ξεπερνάει τους 3 μήνες. Οι επισκέπτες από Νότια Αφρική χρειάζονται βίζα.

Χρήση ηλεκτρικής πρίζας :. Τύπος F (schuko)

Αντάπτορας Τύπου F - Ευρώπη (εκτός από την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Ρωσία)

● Χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη (εκτός από την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Ρωσία)

● 2 ακροδέκτες

● Με γείωση

● Μέγιστη ισχύς: 16 A

● Συνήθης τάση: 220 – 240 V

● Συμβατός με πρίζες τύπου C & E


Φεστιβάλ και εορτασμοί:

Regatta των Αρχαίων Ναυτικών Δημοκρατιών (Αμάλφι-Ιούνιος)

Φεστιβάλ Sant'Antonio (Αμάλφι-Ιούνιος)

Φεστιβάλ Ravello (Ravello-Ιούλιος-Σεπτέμβριος)

Ferragosto (Ποζιτάνο-Αύγουστος)




Μνημεία – Αξιοθέατα:

 Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος των λείψανων του σε κρύπτη,  τα οποία μεταφέρθηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη. Επίσης, φυλάσσεται και μία χρυσή λάρνακα με την κάρα του Αγίου.

Επίσκεψη στο Ποζιτάνο.

Επίσκεψη τις παραλίες του Αμάλφι

Βίλα Cimbrone (Ravello)

Fiordo di Furore





ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

Κατάλυμα: από 55 ευρώ το δίκλινο ως και 120 ευρώ με πρωινό.

Τρόφιμα: Διαθέτει μικρά και μεγάλα σούπερ μάρκετ όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα.

Τι να πάρετε μαζί σας: Ανάλογα την εποχή τα απαραίτητα αλλά και ζεστά ρούχα για όλες τις εποχές.

Τι μπορείτε να φάτε

·       Pizza

·       scialatielli ai frutti di mare.

·       limoncello, ένα λικέρ λεμονιού.

Tips:

·       Mην ξεχάσετε να αγοράσετε από το περίφημο ειδικό χαρτί για προσκλητήρια, βαφτίσια κλπ.

·       Προσοχή στο πορτοφόλι σας.

·       Περιηγηθείτε στις γύρω πόλεις να γνωρίσετε και το ελληνικό στοιχείο.










Θέλετε να οργανώσουμε το ταξίδι σας στην Αμάλφι;
Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου